13-09-2016

5 cool og unikke ting at lave i Prag

ting at lave i Prague

Hvad skal man lave i Prag?

Vi kan alle forestille os, hvad en typisk polterabend i Prag kan bestå af: øl ombord på flyet, flere øl når I stiger ind i minibussen, og endnu mere øl når I rammer pubber og klubber i byen – og en tur på stripklub senere på natten og derefter blackout! I vågner op to dage efter, omgivet af tomme øldåser, stadig i jeres polterabendtøj, med følelsen af mange ubesvaret spørgsmål. Når dine venner og kolleger derhjemme, spørger: "Hvordan var Prag?" Er alt du kan sige: "Gode øl." Mens tjekkisk øl er ret kendt (så I bør drikke så meget af det som I kan) - hvorfor ikke lave et par cool ting, mens du er i Prag, der ikke bare involvere at hælde ti øl ned på en gang? Tjek 5 cool ting at lave i Prag for at få nogle top-tips.

Ting at lave i Prag - en gammel by om myte og legende...

5 Cool ting at lave i prague - pissup Prag er en magisk by, der har består af en masse gammel historie og myter. Uden at kende detaljerne kender vi danskere nogle af byens mytiske historier. Uanset om det er julesangen om 'Good King Wenceslas' (en rigtig fyr) og ordet 'Bohemia' (fra kongeriget Bøhmen). Men Prag er blevet styret af udenlandske magter fra meget af sin historie; fra Habsburg-imperiet (bemærk hvordan Bratislava, Budapest og Wien ligner hinanden) til for nylig, det russiske sovjetrig. Den Tjekkiske Republik blev officielt dannet i 1993. Men Prag holdte hele tiden sin egen unikke identitet, kultur og myter - og en af de mest varige er Golem.

1. Find Golem i den gamle bydel

Golem i Prague forveksl den ikke med Gollum, Tolkiens skabelse, myten af The Golem datere tilbage til det 16. århundrede. En Rabbi med magiske kræfter skabte et monster ud af ler. Rabbi kunne styre for at beskytte byens jødiske område; beliggende inden for, omgivet af den gamle bydel i Prag. En legende siger, at Golem var ude af kontrol, og angreb de uskyldige såvel som de onde; og det er placeret på loftet i den gamle synagoge klar til at blive kaldt tilbage til livs. Uanset om det er sandt eller ej, er det folks gæt: Men hvis du virkelig vil opleve Prags gamle bydel, og dets jødiske distrikt (Josefov), så book en sightseeing-med-øl og I vil blive tage med rundt til de bedste attraktioner med et pit-stop ved en bar bagefter.

2. Sejl ned af Vltava Floden

3 Med en længde på over 400 km er Vltava den længste flod i Tjekkiet. Men hvad har den at tilbyde til den typiske drengrøvstur med en ”tid er penge” attitude? To ord: afslapning og smukhed. At opleve panoramaudsigt fra Karlsbroen, er en ting, men at sejle under den, er en anden oplevelse, som I simpelthen må prøve.

Hop på en båd, og I vil kunne slappe af og genoplade batterierne til natten. I kan få billige billetter hos offentlige færger, der kan tage jer til forskellige steder i byen. For jer, der ønsker at se seværdighederne (og mere!), Book vores Private Strip Ship - hvor I kan Nyd en øl (eller to) og et stripshow med en sexet stripper fra Prag.

3. Ræs gennem de smalle gader

prague vintage-biltur - pissup polterabend Cool ting at lave i Prag - ræs gennem de smalle gader i klassiske biler!

Vandreture i byen kan være sjovt og alt det... men hvis I planlægger at have en rigtig druk-weekend i den tjekkiske hovedstad, foretrækker I nok at spare lidt ekstra på energien. På den anden side, hvis I tager en turistbus, kan I hurtigt føle kedsomhed efter ti minutter. Hvad med at ræse gennem Prag i en vintage sportsvogn? På den måde kan I få nogle rigtig cool billeder af jer alle, i rigtig italiensk stil, som en flok 60’er gangstere.

På vores sightseeing-i-veteranbiler kan I suse gennem gaderne i vintage-cabrioleter. Oplev vejen som om I var med i en klassisk bilreklame, samtidigt med at I passerer nogle af de vigtigste middelalderlige seværdigheder i byen som Old Town Square og St. Vitus katedral. Ønsker I en off-road-oplevelse mere, hvor I selv kører bilerne? Så prøv vores Hummer H2 Ride og Drive, hvor I selv kører Hummeren i tyve minutter, rundt om et specielbygget terræn.

4. Tag tilbage til den kolde krig

Atombunkertur i Prag - pissup polterabend Cool ting at lave i Prag - besøg en atombunker!

Ring til alle wannabe James Bonds '- nu har I chancen for at få den vildeste 007 oplevelse, I altid har ønsket jer... i Prag. Dagens Prag er et blomstrende centralt europæisk økonomisk og kulturelt knudepunkt, langt fra de dårlige gamle dage efter 1968, da sovjetiske tankvogne rullede gennem gaderne. For os i Vesten, bringer den kolde krig billeder af atomangreb og frygt for russisk kneb; men det er samtidigt vigtigt at sige, at disse frygt var reelle nok. Helt op tils Fløjsrevolutionen, da tjekkerne oprør mod deres sovjetiske herrer og Sovjetunionens sammenbrud i 1991, var tingene i Europa anspændt.

Men heldigvis er alt dette overstået, og vi kan kun forestille os, hvordan det var som at gå rundt i Prag, og undvige det hemmelige politi’s opmærksomme øje. En fantastisk måde virkelig at føle, hvordan det er, at gå på en Atombunker Tour. I vil blive taget på udflugt med Ivan, der efter at have vist jer noget udstyr og relikvier fra Cold War-æra, vil underholde jer med fortællinger fra de gamle dage med kommunisme.

5. Middelalderlig - Prag stil

middelalderlig middag Prag - Pissup Ting at lave i Prag - middelalderlig!

Glem fiktion og myter som 'Thrones' eller King Arthur, når det kommer til at opleve, hvordan det virkelig var i den mørke og middelalderlig tid i Prag, er dette stedet at se. De arkitektoniske stilarter alene er værd at besøge, til enhver spirende ridder i skinnende rustning. Først er der Prag slots-området, som indeholder nogle af de ældste arkitekturer i byen. Oprindeligt bygget i det 9. århundrede (så ja, super gamle) stoppede konstruktionen i slutningen af det 18. århundrede.

Dette 1.000 år gamle sæt af konstruktioner, er et af de vigtigste ting for besøgende i Prag. Bare kig på billederne af Basilica of St. George eller St. Vitus katedral – og I vil se hvorfor. Til polterabendgrupper, der ønsker at kombinere kulturelle oplevelser, med at lave noget sjovt (og drikke et par øl), har vi et godt forslag til jer. Tjek vores middelaldermiddag, hvor I får en middelalderlig festmiddag, fuldendt af en mavedanser, fægtere og ildpustere, som jeres underholdning.


Kunne I lide vores 5 cool ting at lave i Prag? Kontakt os i dag og vores ekspertplanlæggere vil sikre, at I får en polterabend, der bliver helt legendarisk.

Hvad skal du gøre nu...

  1. Er du seriøs omkring jeres polterabend? Vi har over 21 års erfaring med at arrangere legendariske polterabends for mere end 200.000 gæster. Vi kan også hjælpe med jeres - kontakt os for gratis rådgivning.

  2. Find Inspiration & Tips online Tag et kig på vores polterabend ideer, vores ideer til rejsemål eller vore aktivitetsideer

Vi organiserer polterabenden som din bedste ven fortjener
  • Vi har arrangeret fester i Europa for over 100.000 tilfredse gæster
  • Over 1500 polterabend aktiviteter
  • Vores Pissup-eksperter er tilgængelige 24/7
Få gratis vejledning
Patrick S. profile

Skrevet af : Patrick S.

Få nogle GRATIS eksperttips, til hvordan du planlægger en polterabend, der bliver helt legendarisk!
Download Nu